Щодо спадкування в умовах воєнного стану - Шарапова, С. Ю.; Sharapova, S. Yu.; Єрьоменко, Я. С.; Yeromenko, Ya. S. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 581-583, 2023)
Відзначено, що під час воєнного стану уряд України спростив процес отримання спадщини. Тепер зацікавлені особи мають право звернутися до будь-якого нотаріуса України для заведення спадкової справи, незалежно від останнього місця проживання померлого.

It was noted that during the martial law, the government of Ukraine simplified the process of obtaining an inheritance. Now interested persons have the right to apply to any notary public of Ukraine to start an inheritance case, regardless of the last place of residence of the deceased.

Отмечено, что во время военного положения правительство Украины упростило процесс получения наследства. Теперь заинтересованные лица вправе обратиться к любому нотариусу Украины для возбуждения наследственного дела, независимо от последнего места жительства умершего.
Keywords: спадщина; inheritance; наследство; спадкування; наследование; воєнний стан; martial law; военное положение