Щодо колізійності категорій "громадський порядок і безпека" та "публічний порядок і безпека" в національному законодавстві - Мельник, В. А.; Melnyk, V. A.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-1148-6988 (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 квіт. 2022 р.). - Харків, 2022. - С.200-202, 2022)
Зазначено, що у національному законодавстві категорія «публічний порядок і безпека» не має усталеного нормативного тлумачення, що є проблемою як практичного, так і наукового значення. Ототоженість законотворцем категорій «громадського порядку і безпеки» з «публічним порядком і безпекою» формує наявну колізію у правовому середовищі, яку можна вирішити шляхом гармонізації законодавства України до єдиних вимог у термінологічній відповідності з Конституцією України. Отмечено, что в национальном законодательстве категория «публичный порядок и безопасность» не имеет устоявшегося нормативного толкования, что является проблемой как практического, так и научного значения. Отождествленность законодателем категорий «общественного порядка и безопасности» с «публичным порядком и безопасностью» формирует существующую коллизию в правовой среде, которую можно решить путем гармонизации законодательства Украины с едиными требованиями в терминологическом соответствии с Конституцией Украины. It is noted that in the national legislation the category of "public order and security" has no established normative interpretation, which is a problem of both practical and scientific significance. Identification of categories by the legislator "Public order and security" with "public order and security" forms an existing conflict in the legal environment, which can be resolved by harmonizing the legislation of Ukraine to the uniform requirements in terminological accordance with the Constitution of Ukraine.
Мельник В. А. Щодо колізійності категорій "громадський порядок і безпека" та "публічний порядок і безпека" в національному законодавстві / В. А. Мельник // Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 квіт. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внут. справ, Ф-т № 6, Каф. правоох. діяльності та поліціїстики, Наук. парк «Наука та безпека». - Харків, 2022. - С. 200-202.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; громадський порядок і безпека; публічний порядок і безпека; общественный порядок и безопасность; публичный порядок и безопасность; public order and security; public order and security; колізії у законодавстві; conflicts in legislation; коллизии в законодательстве; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность