Співвідношення понять «режим», «провадження» та «процедура» в юридичному процесі - Слинько, Д. В.; Slynko, D. V.; Дмитро Слинько (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Сер.: Право. - 2012. - Вип. 12. - С. 16-19, 2012)
Проаналізовано категоріальний апарат теорії юридичного процесу і співвідношення понять «режим», «провадження» та «процедура» в юридичному процесі. Відзначено, що існує два відносно самостійних поняття «процес» і «процедура», які відрізняють між собою реальну поведінку суб‘єктів від законодавчо регламентованої і вказано на необхідність застосування єдиної системи понять і категорій при дослідженні юридичного процесу.

The categorical apparatus of the theory of the legal process and the relationship between the concepts of "regime", "proceedings" and "procedure" in the legal process are analyzed. It is noted that there are two relatively independent concepts "process" and "procedure", which distinguish the real behavior of subjects from the legally regulated one, and the need to apply a single system of concepts and categories in the study of the legal process is indicated.

Проанализированы категориальный аппарат теории юридического процесса и соотношение понятий «режим», «производство» и «процедура» в юридическом процессе. Отмечено, что существует два относительно самостоятельных понятия "процесс" и "процедура", которые отличают между собой реальное поведение субъектов от законодательно регламентированной и указано на необходимость применения единой системы понятий и категорий при исследовании юридического процесса.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правоутворення; law formation; правообразование; правовий акт; legal act; правовой акт; юридичний процес; legal process; юридический процесс; процесуальне провадження; procedural proceedings; процессуальное производство; режим; процесуальний режим; procedural regime; процессуальный режим; процедура; procedure