Щодо правової природи форвардних контрактів на будівництві житла - Савченко, А. С.; Savchenko, A. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3650-4289 (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна (м. Харків, 19–20 трав. 2017 р.). – Харків : ХНУВС, 2017. – С. 210-213, 2017)
Визначено, що форвардний контракт у будівництві житла – це договір, який повинен бути в точності виконаний, на умовах, прописаних у договорі в момент укладання угоди. У договорі повинні бути чітко зафіксовані певні умови: зокрема, курс валюти, сума, яку покупець повинен сплатити забудовнику, термін виконання договору (завершення будівництва, введення в експлуатацію), технічна характеристика нерухомості (квартири). Будь-яка сторона форвардного контракту має право відмовитися від своїх зобов’язань за контрактом виключно за згодою іншої сторони контракту (або у випадках визначених законодавством України).

It was determined that a forward contract in housing construction is a contract that must be executed exactly, on the terms specified in the contract at the time of concluding the agreement. Certain conditions must be clearly recorded in the contract: in particular, the exchange rate, the amount the buyer must pay the developer, the term of the contract (completion of construction, commissioning), technical characteristics of the real estate (apartment). Any party to a forward contract has the right to waive its obligations under the contract only with the consent of the other party to the contract (or in cases determined by the legislation of Ukraine).

Определено, что форвардный контракт в строительстве жилья – это договор, который должен быть выполнен в точности, на условиях, прописанных в договоре в момент заключения соглашения. В договоре должны быть четко зафиксированы определенные условия: в частности курс валюты, сумма, которую покупатель должен оплатить застройщику, срок выполнения договора (завершение строительства, ввод в эксплуатацию), техническая характеристика недвижимости (квартиры). Любая сторона форвардного контракта имеет право отказаться от своих обязательств по контракту исключительно с согласия другой стороны контракта (или в случаях, определенных законодательством Украины).
Савченко, А. С. Щодо правової природи форвардних контрактів на будівництві житла / Аріна Сергіївна Савченко // Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна (м. Харків, 19–20 трав. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ; Харк. обл. осередок Всеукр. громад. орг. «Асоціація цивілістів України». – Харків : ХНУВС, 2017. – С. 210-213.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; цивільно-правовий договір; civil contract; гражданско-правовой договор; форвардний контракт; forward contract; форвардный контракт; будівництво житла; housing construction; строительство жилья; дериватив; derivative