Проблеми адміністративного судочинства в Україні в умовах проведення судової реформи - Комзюк, М. А.; Komziuk, M. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7656-1061; Цебинога, В. Ю.; Tsebinoga, V. Yu. (Сучасні проблеми адміністративного права та процесу : тези доп. учасників Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 черв. 2017 р.). – Харків, 2017. – С. 135-137, 2017)
Визначено, що при здійсненні адміністративного судочинства виникає ціла низка проблем: перевантаженість судів справами, незакінчена судова реформа, незакінчений конкурс на посади суддів, а також проблеми визначення юрисдикції. Для вирішення вказаних проблем необхідно в першу чергу завершити реформу судової системи, покращити роботу суддівського документообігу, удосконалення організації та діяльності суду, а також покращення правової культури суддівського корпусу при виконанні ними своїх обов’язків.

It was determined that a number of problems arise in the implementation of administrative proceedings: overloading of courts with cases, unfinished judicial reform, unfinished competition for the positions of judges, as well as problems of determining jurisdiction. In order to solve these problems, it is necessary first of all to complete the reform of the judicial system, improve the work of the judicial document flow, improve the organization and operation of the court, as well as improve the legal the culture of the judicial corps in the performance of their duties.

Определено, что при осуществлении административного судопроизводства возникает ряд проблем: перегруженность судов делами, незаконченная судебная реформа, незаконченный конкурс на должности судей, а также проблемы определения юрисдикции. Для решения указанных проблем необходимо в первую очередь завершить реформу судебной системы, улучшить работу судейского документооборота, усовершенствовать организацию и деятельность суда, а также улучшить правовую культуры судейского корпуса при исполнении ими своих обязанностей.
Комзюк, М. А. Проблеми адміністративного судочинства в Україні в умовах проведення судової реформи / Микола Анатолійович Комзюк, Вікторія Юріївна Цебинога // Сучасні проблеми адміністративного права та процесу : тези доп. учасників Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 черв. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ, каф. адмін. права і процесу ф-ту № 3. – Харків, 2017. – С. 135-137.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративне судочинство; administrative proceedings; административное судопроизводство; судова реформа; judicial reform; судебная реформа; судова система; judiciary; судебная система