Форми дозвільної діяльності у сфері містобудування: поняття та сутність - Резніченко, В. О.; Reznichenko, V. O. (Право і суспільство. - 2014. - № 6-1, ч. 2. - С. 202-207, 2014)
У статті розглянуті доктринальні положення щодо розуміння форм діяльності органів публічної адміністрації, на підставі чого виокремлено правові форми дозвільної діяльності у сфері містобудування та запропоновано внесення відповідних змін до норм діючого законодавства у сфері містобудування.

The article deals with the doctrinal position on the understanding of the forms of the public administration, which are allocated on the basis of the legal forms of leisure activities in the field of urban planning and propose appropriate amendments to applicable legislation in the field of urban planning.

В статье рассмотрены доктринальные положения относительно понимания форм деятельности органов публичной администрации, на основании чего выделены правовые формы разрешительной деятельности в сфере градостроительства и предложено внесение соответствующих изменений в нормы действующего законодательства в сфере градостроительства.
Keywords: правові форми; дозвільна діяльність; документ дозвільного характеру; містобудування; дозвіл; сертифікат; ліцензія; декларація; legal forms; licensing activities; permits; urban development; permit; certificate; license; declaration; правовые формы; разрешительная деятельность; документ разрешительного характера; градостроительство; разрешение; сертификат; лицензия; декларация