Освідування особи у кримінальному провадженні під час воєнного стану - Гнатенко, В. С.; Hnatenko, V. S.; Сорочишин, М. М.; Sorochyshyn, M. M.; Валерія Гнатенко (Теоретико-прикладні проблеми кримінального процесу та криміналістики в умовах воєнного стану : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 24 листоп. 2023 р.). – Кам’янець-Подільський : ХНУВС, 2023. – С. 104-107, 2023)
Досліджено проблемні аспекти освідування, пов’язані із проведенням даної слідчої дії із застосуванням примусу щодо освідуваної особи, механізм реалізації якого в окремих частинах не забезпечує дотримання процесуальних гарантій прав особи.

The problematic aspects of investigation related to the conduct of this investigative action with the use of coercion against the person under investigation, the implementation mechanism of which in some parts does not ensure compliance with procedural guarantees of individual rights, have been studied.

Исследованы проблемные аспекты освидетельствования, связанные с проведением данного следственного действия с применением принуждения к освидетельственному лицу, механизм реализации которого в отдельных частях не обеспечивает соблюдение процессуальных гарантий прав личности.
Keywords: кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; воєнний стан; martial law; военное положение; освідування особи; examination of the person; освидетельствование лица