Чи залишається істина цінністю поля права? - Тягло, О. В.; Tiaglo, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-0721-1153 (Форум права. – 2013. – № 3. – С. 677–680, 2013)
Виконано порівняльний аналіз книги Чезаре Беккаріа «Про злочини і покарання» та нововведеного Кримінального процесуального кодексу України в аспекті співвідношення цінностей істини і закону. Показано, що у сучасному полі права істина як цінність втрачає той пріоритетний статус, який обґрунтовував Беккаріа. Навіть мудро встановлювана процесуальна норма перестає, принаймні беззастережно, слугувати пошуку чи проголошенню істини, у першу чергу підпорядковуючись іншим цінностям. Comparative analysis of the Cesare Beccaria’s book «On crimes and punishments» and new Criminal procedural code of Ukraine devoted to interrelation between value of truth and value of the law is completed. It is argued, that in the field of law truth as a value loses the priority which was substantiated by Beccaria. Even stated wisely, procedural norm terminates, at least unconditionally, to serve to search and proclamation of truth; it is subordinated primarily to other values. Выполнен компаративный анализ книги Чезаре Беккариа «О преступлениях и наказаниях» и нововведенного Уголовного процессуального кодекса Украины в аспекте соотношения ценностей истины и закона. Показано, что в современном поле права истина как ценность утрачивает тот приоритетный статус, который обосновывал Беккариа. Даже мудро установленная процессуальная норма перестает, по крайней мере, безусловно, служить поиску и провозглашению истины, в первую очередь, подчиняясь иным ценностям.
Is Truth a Value in the Field of Law Till Now?
Остается ли истина ценностью поля права?
Тягло, О. В. Чи залишається істина цінністю поля права?[Електронний ресурс] / О. В. Тягло // Форум права. – 2013. – № 3. – С. 677–680 . – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2013_3_111.pdf.
Keywords: Філософія. Логіка. Philosophy. Logic. Философия. Логика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінально-процесуальний кодекс України; Уголовно-процессуальный кодекс Украины; Criminal Procedural Code of Ukraine; філософія права; философия права; philosophy of law; істина; истина; truth; поле права; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Беккаріа Ч.; Беккариа Ч.; Beccaria C.