Різновиди матеріальної відповідальності роботодавця - Подорожній, Є. Ю.; Podorozhnii, Ye. Yu.; Подорожній Євген Юрійович (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія : Право. - 2016. - Вип. 37, т. 2. - С. 84-87, 2016)
У статті на основі наукових поглядів вчених досліджено теоретичні підходи щодо тлумачення таких понять, як "матерія", "збитки" та "шкода". Надано авторське бачення щодо визначення терміну "шкода, завдана роботодавцем найманому працівнику".

The article analyzes theoretical approaches to the interpretation of such concepts as "matter", "damage" and "harm" on the basis of scientific views of scientists. The author's vision for defining the term "damage caused by the employer to a hired employee" is provided.

В статье на основе научных взглядов ученых исследованы теоретические подходы относительно толкования таких понятий, как "материя", "убытки" и "ущерб". Предоставлено авторское видение определения термина "ущерб, причиненный работодателем наемному работнику".
Varieties liability of the employer
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; матеріальна відповідальність; financial liability; материальная ответственность; збитки; damage; убытки; работодатель; роботодавець; employer