Актуальні напрями вдосконалення підготовки фахівців у ЗВО МВС України в галузі права та правоохоронної діяльності - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Valerii Sokurenko (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. IV наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 червня 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 11-14, 2024)
Відмічено, що сучасна система підготовки фахівців у ЗВО МВС України в галузі права та правоохоронної діяльності має бути спрямована насамперед на відновлення та збереження територіальної цілісності і незалежності держави, забезпечення публічного порядку та безпеки, захист прав, свобод та законних інтересів громадян, у тому числі тих, що були порушені внаслідок вторгнення військ агресора.

It was noted that the modern system of training specialists in the Ministry of Internal Affairs of Ukraine in the field of law and law enforcement should be aimed primarily at restoring and preserving the territorial integrity and independence of the state, ensuring public order and security, protecting the rights, freedoms and legitimate interests of citizens, including those , which were violated as a result of the invasion of the aggressor's troops.

Отмечено, что современная система подготовки специалистов в ЗВО МВД Украины в области права и правоохранительной деятельности должна быть направлена, прежде всего, на восстановление и сохранение территориальной целостности и независимости государства, обеспечение публичного порядка и безопасности, защиту прав, свобод и законных интересов граждан, в том числе тех, которые были нарушены в результате вторжения войск агрессора.
Keywords: заклади вищої освіти системи МВС; підготовка фахівців; юридична освіта; правоохоронна діяльність; institutions of higher education of the Ministry of Internal Affairs system; training of specialists; legal education; law enforcement activities; заведения высшего образования системы МВД; подготовка специалистов; юридическое образование; правоохранительная деятельность