Проблема використання штучного інтелекту для організації хакерських атак - Бурдін, М. Ю.; Burdin, M. Yu.; Mykhailo Burdin (Безпека у кіберсфері : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 28 трав. 2025 р.). – Кам’янець-Подільський: ХНУВС, 2025. – С. 28-30, 2025)
Зазначено, що у міру того як генеративний штучний інтелект все глибше інтегрується у повсякденне життя та критичну інфраструктуру, завдання захисту цих систем від креативних та наполегливих зловмисників стає дедалі складнішим. Розвиток атак, спрямованих на генеративний ШІ, порушує питання про баланс між швидкістю інновацій та глибиною тестування. Чим більше ШІ отримує автономності та функцій, тим вище ціна будь-якої вразливості, особливо, коли їх можна експлуатувати для обходу всіх рівнів захисту.

It is noted that as generative AI becomes more deeply integrated into everyday life and critical infrastructure, the task of protecting these systems from creative and persistent attackers becomes increasingly complex. The development of attacks targeting generative AI raises the question of the balance between the speed of innovation and the depth of testing. The more autonomy and functions AI gains, the higher the price of any vulnerability, especially when they can be exploited to bypass all layers of protection.
Keywords: інформаційні технології; штучний інтелект; хакерські атаки; information technology; artificial intelligence; hacker attacks