International security cooperation: examples of NATO and the EU - Olinkovskyi, V. M.; Олінковський, В. М. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 190-191, 2025)
Наголошено, що міжнародне співробітництво в галузі безпеки між НАТО та Європейським Союзом є багаторівневим та багатогранним процесом. Воно охоплює різні аспекти, включаючи військові навчання, обмін розвідувальною інформацією, спільні операції та розвиток нових технологій. Ця співпраця допомагає країнам-учасницям зміцнювати свою обороноздатність та ефективно реагувати на сучасні виклики.

It was emphasized that international security cooperation between NATO and the European Union is a multi-level and multifaceted process. It covers various aspects, including military exercises, intelligence sharing, joint operations and the development of new technologies. This cooperation helps participating countries strengthen their defense capabilities and effectively respond to modern challenges.
Keywords: міжнародне співробітництво; безпека; НАТО; Європейський Союз; international cooperation; security; NATO; European Union