Європейські стандарти як крок до покращення ефективності діяльності органів поліції в умовах воєнного стану - Жмуровська, К. Р.; Zhmurovska , K. R. (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 244-246, 2023)
Стверджено, що вивчення ролі та особливостей впровадження європейських стандартів у діяльність органів поліції в умовах воєнного стану вказує на важливість цього процесу для забезпечення безпеки, прав і свобод громадян, а також підтримки демократичних цінностей навіть у найскладніших обставинах. Європейські стандарти стають надійним орієнтиром для органів поліції, надаючи їм рамки та вимоги, які сприяють ефективній та законній діяльності в умовах воєнного конфлікту.

It is argued that the study of the role and features of the implementation of European standards in the activities of police bodies under martial law indicates the importance of this process for ensuring the safety, rights and freedoms of citizens, as well as the support of democratic values ​​even in the most difficult circumstances. European standards become a reliable reference point for police authorities, providing them with frameworks and requirements that contribute to effective and legal activities in conditions of military conflict.

Утверждено, что изучение роли и особенностей внедрения европейских стандартов в деятельность органов полиции в условиях военного положения указывает на важность этого процесса для обеспечения безопасности, прав и свобод граждан, а также поддержания демократических ценностей даже в самых сложных обстоятельствах. Европейские стандарты становятся надежным ориентиром для органов полиции, предоставляя им рамки и требования, способствующие эффективной и законной деятельности в условиях военного конфликта.
Keywords: поліцейська діяльність; police activity; полицейская деятельность; європейські стандарти; European standards; европейские стандарты; воєнний стан; martial law; военное положение