Особливості позитивної юридичної відповідальності працівників правоохоронних органів - Подорожній, Є. Ю.; Podorozhnii, Ye. Yu.; Подорожній Євген Юрійович (Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер. : Юридичні науки. – 2016. – Вип. 1. Т. 2. – С. 89-92, 2016)
У статті на основі дослідження наукових поглядів учених і нормативно-правових актів розглянута позитивна юридична відповідальність працівників правоохоронних органів. Доведено, що особливістю позитивної юридичної відповідальності працівників правоохоронних органів є специфічний порядок і види їх заохочень, що зумовлюється специфічними завданнями, які виконують працівники правоохоронних органів у своїй повсякденній діяльності.

The article, based on research and scientifc views of scholars of regulations, considered positive the legal responsibility of law enforcement offcers. It is proved that a positive feature of the legal liability of law enforcement offcers have specifc procedures and types of incentives, which is caused by specifc tasks that perform law enforcement offcers in their daily activities.

В статье на основе исследования научных взглядов ученых и нормативно-правовых актов рассмотрена положительная юридическая ответственность сотрудников правоохранительных органов. Доказано, что особенностью позитивной юридической ответственности сотрудников правоохранительных органов являются специфический порядок и виды их поощрений. Данная особенность обусловливается специфическими задачами, которые выполняют работники правоохранительных органов в своей повседневной деятельности.
Good features legal responsibility of law enforcement officers
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; правоохоронні органи; правоохранительные органы; law enforcement agencies; юридична відповідальність; позитивна юридична відповідальність; працівник правоохоронних органів; Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; юридическая ответственность; позитивная юридическая ответственность; работник правоохранительных органов; legal responsibility; positive legal responsibility; law enforcement officers