Методика розслідування умисного знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу : дисертація - Чиж, А. П.; Chyzh, A. P. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2023)
У дисертаційному дослідженні обґрунтовано, що розробка методики розслідування умисного знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу є актуальною та своєчасною. Визначено, що криміналістична методика розслідування умисного знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу за своїм видом є простою – видовою, оскільки має за мету дослідження одного rонкретного виду злочину.

The dissertation research substantiates that the development of the investigation methodology of intentional destruction or damage to the property of a law enforcement officer is relevant and timely. It was determined that the forensic method of investigation of intentional destruction or damage to the property of a law enforcement agency employee is simple in nature, as it aims to investigate one specific type of crime.

В диссертационном исследовании обосновано, что разработка методики расследования умышленного уничтожения или повреждения имущества работника правоохранительного органа является актуальным и своевременным. Определено, что криминалистическая методика расследования умышленного уничтожения или повреждения имущества работника правоохранительного органа по своему виду является простой – видовой, поскольку преследует цель исследования одного конкретного вида преступления.
Methodology of the investigation of intentional destruction or damage to the property of a law enforcement agency employee
Keywords: Дисертації. Theses. Диссертации; Україна; Ukraine; 081 – Право; досудове розслідування; кримінальне провадження; криміналістична методика; forensic technique; злочин; права і свободи людини; злочинець; потерпілий; працівник правоохоронного органу; криміналістична характеристика; етапи розслідування; слідча ситуація; тактика; тактичний прийом; планування розслідування; процесуальне рішення; слідча версія; планування; слідча (розшукова) дія; огляд місця події; протокол; доказування; перевірка доказів; достовірність доказів; допустимість доказів; судова експертиза; висновок експерта; спеціальні знання; pre-trial investigation; criminal proceedings; crime; human rights and freedoms; criminal; victim; law enforcement officers; forensic characteristics; stage of investigation; investigative situation; tactics; tactical technique; investigation planning; procedural decision; investigative version; planning; investigative (investigative) action; inspection of the scene of the incident; protocol; proof; verification of evidence; credibility; admissibility; forensic examination; expert opinion; special knowledge; уголовное производство; работник правоохранительного органа; криминалистическая характеристика; осмотр места происшествия; доказывание