Щодо проблеми забезпечення прав громадян у діяльності Національної поліції України в умовах воєнного стану - Гусаров, С. М.; Gusarov, S. M.; Сергій Гусаров (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2022 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2022. – С. 21-23, 2022)
Зазначено, що важливим напрямом роботи Національної поліції в реаліях воєнного часу є напрацювання ефективних заходів протидії порушенню і захисту прав людини в Україні, вдосконалення адміністративно-правового механізму реагування на порушення прав і законних інтересів громадян, професійне та всебічне надання допомоги тим, хто цього потребує, у складний для країни час. При цьому системна та цілеспрямована діяльність Національної поліції України щодо ефективної реалізації принципу дотримання прав громадян, тісної взаємодії з населенням є необхідною умовою впровадження європейських та міжнародних стандартів у діяльність органів та підрозділів поліції.

It was noted that an important direction of the work of the National Police in the realities of wartime is the development of effective measures to counter the violation and protection of human rights in Ukraine, the improvement of the administrative and legal mechanism for responding to violations of the rights and legitimate interests of citizens, professional and comprehensive assistance to those who need it, in a difficult time for the country. At the same time, the systematic and purposeful activity of the National Police of Ukraine regarding the effective implementation of the principle of observing the rights of citizens, close interaction with the population is a necessary condition for the implementation of European and international standards in the activities of police bodies and units.

Отмечено, что важным направлением работы Национальной полиции в реалиях военного времени является наработка эффективных мер противодействия нарушению и защите прав человека в Украине, совершенствование административно-правового механизма реагирования на нарушение прав и законных интересов граждан, профессиональное и всестороннее оказание помощи нуждающимся в сложное для страны время. При этом системная и целенаправленная деятельность Национальной полиции Украины по эффективной реализации принципа соблюдения прав граждан, тесного взаимодействия с населением является необходимым условием внедрения европейских и международных стандартов в деятельность органов и подразделений полиции.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; забезпечення прав і свобод людини; ensuring human rights and freedoms; обеспечение прав и свобод человека; воєнний стан; martial law; военное положение