Професійна підготовка поліцейських в Естонській Республіці - Чумак, В. В.; Chumak, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6171-2250 (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 500-501., 2019)
Автором зазначено, що професійна підготовки поліцейських кадрів у Естонії здійснюється за наступними принципами: чітка регламентація дій суб’єктів підготовки поліцейських кадрів; потужне методичне та навчальне (наукове) забезпечення, що має прикладне спрямування; професійна спрямованість навчання, що досягається завдяки широкому спектру спеціалізацій і професійних програм, освітніх практичних форм навчання; висока інтенсивність занять поєднана з одночасним створенням гідних умов для навчання та відпочинку курсантів; підвищені вимоги до науково-педагогічних працівників, які обираються на конкурсній (рейтинговій) основі з урахуванням набутого ними практичного досвіду; постійний «зворотний зв’язок» під час всього проміжку навчання між курсантами та адміністрацією, а також практичними працівниками поліції.

The author noted that the professional training of police personnel in Estonia is carried out according to the following principles: a clear regulation of the actions of the subjects of police training; powerful methodological and educational (scientific) support with an applied direction; professional orientation of training, achieved through a wide range of specializations and professional programs, educational practical forms of training; high intensity of classes is associated with the creation of decent conditions for training and recreation of cadets; increased requirements for scientific and pedagogical workers elected on a competitive (rating) basis, taking into account the practical experience they have acquired; constant "feedback" during the training period between cadets and administration, as well as practical police officers.

Автором отмечено, что профессиональная подготовка полицейских кадров в Эстонии осуществляется по следующим принципам: четкая регламентация действий субъектов подготовки полицейских кадров; мощное методическое и обучающее (научное) обеспечение, имеющее прикладное направление; профессиональная направленность обучения, достигаемая благодаря широкому спектру специализаций и профессиональных программ, образовательных практических форм обучения; высокая интенсивность занятий сопряжена с созданием достойных условий для обучения и отдыха курсантов; повышенные требования к научно-педагогическим работникам, избираемым на конкурсной (рейтинговой) основе с учетом приобретенного ими практического опыта; постоянная «обратная связь» во время промежутка обучения между курсантами и администрацией, а также практическими работниками полиции.
Чумак, В. В. Професійна підготовка поліцейських в Естонській Республіці / В. В. Чумак // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 500-501.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Естонія; Эстония; Estonia; Естонська Республіка; Эстонская Республика; Republic of Estonia; професійна освіта; профессиональное образование; professional education; юридична освіта; юридическое образование; legal education; професійна підготовка кадрів; профессиональная подготовка кадров; professional training; Поліцейський та прикордонний коледж; Полицейский и пограничный колледж; Police and Border College