Індивідуальні заходи запобігання корупційним злочинам працівників Національної поліції України - Самотієвич, В. О.; Samotiievych, V. O.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9010-1782 (Кримінально-правові та кримінологічні засади протидії корупції : зб. тез доп. V Міжнар. наук.практ. конф. (м. Харків, 31 берез. 2017 р.). – Харків : ХНУВС, 2017. – С. 170-171, 2017)
Наголошено, що корупція, здирництво, злочинне зловживання повноваженнями, низька ефективність у боротьбі зі злочинністю – ось основні характеристики поліції останніх років. Розглянуто індивідуальні заходи запобігання злочинності серед працівників поліції. Перш за все, слід приділити увагу запобіганню та припиненню розвитку професійної деформації. Другим напрямком діяльності, спрямованої на запобігання корупційних проявів серед працівників поліції України вважається розвиток правосвідомості, загальної та правової культури, а також морально-етичних якостей поліцейського.

It was emphasized that corruption, extortion, criminal abuse of authority, low efficiency in the fight against crime - these are the main characteristics of the police in recent years. Individual crime prevention measures among police officers are considered. First of all, attention should be paid to preventing and stopping the development of occupational deformity. The development of legal awareness, general and legal culture, as well as the moral and ethical qualities of a police officer is considered the second direction of activities aimed at preventing corruption among Ukrainian police officers.

Отмечено, что коррупция, вымогательство, преступное злоупотребление полномочиями, низкая эффективность в борьбе с преступностью – вот основные характеристики полиции последних лет. Рассмотрены индивидуальные меры по предотвращению преступности среди работников полиции. Прежде всего, следует уделить внимание предотвращению и прекращению развития профессиональной деформации. Вторым направлением деятельности, направленной на предотвращение коррупционных проявлений среди работников полиции Украины, считается развитие правосознания, общей и правовой культуры, а также морально-этических качеств полицейского.
Самотієвич, В. О. Індивідуальні заходи запобігання корупційним злочинам працівників Національної поліції України / Валерія Олександрівна Самотієвич // Кримінально-правові та кримінологічні засади протидії корупції : зб. тез доп. V Міжнар. наук.практ. конф. (м. Харків, 31 берез. 2017 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України. – Харків : ХНУВС, 2017. – С. 170-171.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; корупція; corruption; коррупция; протидія корупції; anti-corruption; противодействие коррупции; заходи запобігання корупційним злочинам; measures to prevent corruption crimes; меры предотвращения коррупционных преступлений