Класифікація сучасних кіберзловмисників - Антощук, А. І.; Antoshchuk , A. I. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 1 груд. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 13-14, 2023)
Вивчено характерні ознаки, риси та специфічні особливості типології сучасного портрету професійного кіберзловмисника. Розглянуто класифікацію кіберзловмисників за критерієм соціальної ролі та статусу.

Characteristic signs, features and specific features of the typology of the modern portrait of a professional cybercriminal have been studied. The classification of cybercriminals according to the criterion of social role and status is considered.

Изучены характерные признаки, черты и специфические особенности типологии современного портрета профессионального киберзлоумышленника. Рассмотрена классификация киберзлоумышленников по критерию социальной роли и статуса.
Keywords: кіберзлочинність; cybercrime; киберпреступность; особа злочинця; person of the criminal; личность преступника; класифікація кіберзловмисників; classification of cybercriminals; классификация киберзлоумышленников