Законодавче визначення та закріплення понять «сім’ї» та «її членів» - Ніколайчук, А. І.; Nikolaychuk, A. I. (Європейські перспективи. - 2014. - № 3. - С. 113-115, 2014)
У статті розглянута проблема нормативно-правового визначення правових категорій «сім’я», «члени сім’ї». Особливу увагу приділено міжнародним документам, які регламентують діяльність правоохоронних органів у вказаній сфері. Автором запропоновано шляхи покращення та удосконалення законодавчого визначення та закріплення понять сім’ї, її членів.

The article is devoted to the problem of legislative defiition of terms family members of family, child. Special attention is considered to the international documents with activity of law enforcement agencies in this sphere. The author offered particular steps of improvement of terms children «family», «members of family».

В статье рассмотрено проблемы нормативно-правового определения правовых категорий «семья», «члены семьи». Особое внимание уделяется международным документам, которые регулируют деятельность правоохранительных органов в указанной сфере. Автором предложено пути улучшения и усовершенствования понятий семья, ее члены.
Ніколайчук А. І. аконодавче визначення та закріплення понять «сім’ї» та «її членів» / Ніколайчук А. І. // Європейські перспективи. - 2014. - № 3. - С. 113-115.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; дитина; сім’я; члени сім’ї; захист прав дитини; адміністративно-правовий захист; насильство в сім’ї; насильство в сім’ї над дитиною; domestic violence; child; family; child protection; семья; ребенок; насилие в семье; насилия в семье над ребенком