Норми міжнародного кримінального права як підґрунтя щодо вдосконалення антитерористичного законодавства України - Ємельянов, В. П.; Yemelianov, V. P. (Міжнародний кримінальний суд і Україна: шлях до справедливості: матеріали міжнар. Кругл. столу (м. Харків, 23 квіт. 2025 р.) / Харків. нац. ун-т внутр. справ, Каф. кримін. права та кримінології, Навч.-наук. ін-т № 5. – Харків: ХНУВС, 2025. – С. 54-56, 2025)
Розглядається роль норм міжнародного кримінального права як основи для вдосконалення антитерористичного законодавства України. Звертається увага на невідповідність окремих норм міжнародним стандартам та внутрішні суперечності у законодавстві, що потребують нормативного уточнення та системного вдосконалення.

The role of international criminal law norms as a basis for improving anti-terrorist legislation in Ukraine is considered. Attention is drawn to the inconsistency of certain norms with international standards and internal contradictions in the legislation, which require regulatory clarification and systemic improvement.
Keywords: міжнародне право; міжнародне кримінальне право; Україна; антитерористичне законодавство; невідповідність норм міжнародним стандартам; національне законодавство; international law; Ukraine; international criminal law; anti-terrorist legislation