Надзвичайне законодавство Російської імперії в кінці XIX – на початку XX ст. - Холод, Ю. А.; Kholod, Yu. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-1264-7656 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2010. – № 4 (51). Ч. 1. – С. 99-106, 2010)
Висвітлено правовий режим виняткового стану за російським законодавством ХІХ – початку ХХ ст. Досліджено систему надзвичайного законодавства Російської імперії, розглянуто практику його використання. This article is devoted to the state of emergency legal regime according to Russian legislation of XIX-th – beginning of XX-th centuries. The system of legislation of emergency in Russian Empire is researched; the practice of its implementation is considered in this article. Освещен правовой режим исключительного положения по российскому законодательству ХІХ – начала ХХ ст. Исследована система чрезвычайного законодательства Российской империи, рассмотрена практика его применения.
Extraordinary legislation of the Russian Empire in the late XIX - early XX century
Чрезвычайное законодательство Российской империи в конце XIX - начале XX в.
Холод, Ю. А. Надзвичайне законодавство Російської імперії в кінці XIX – на початку XX ст. / Ю. А. Холод // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2010. – № 4 (51). Ч. 1. – С. 99-106.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Історія. History. История; Російська імперія; Российская империя; Russian Empire; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; надзвичайне законодавство; чрезвычайное законодательство; legislation of emergency; винятковий стан; исключительное положение; emergency; правовий режим; правовой режим; legal regime