Організація та тактика проведення обшуку в процесі розслідування кримінального провадження, пов’язаного із захопленням заручників - Вигівський, І. М.; Vyhivskyi, I. M. (Науковий вісник публічного та приватного права. – 2020. - Вип. 5, т. 1. – С. 142-146, 2020)
Досліджено особливості організації та тактики проведення обшуку під час розслідування захоплення заручників. Встановлено, що обшук у досліджуваній категорії кримінальних проваджень у переважній більшості випадків проводиться за місцем утримання заручників і місцем проживання підозрюваного. Розглянуто мету проведення обшуку в кримінальних провадженнях про захоплення заручників, якою є встановлення місцеперебування та звільнення заручників, встановлення місцеперебування та затримання підозрюваних, а також відшукання знарядь чи засобів вчинення, інших речей, що матимуть значення для кримінального провадження. The peculiarities of the organization and tactics of the search during the investigation of hostage-taking are investigated. It was established that the search in the investigated category of criminal proceedings in the vast majority of cases is carried out at the place of detention of hostages and place of residence of the suspect. The purpose of the search in hostage-taking criminal proceedings, which is to establish the whereabouts, is considered. and the release of hostages, the whereabouts and detention of suspects, and the search for instruments or means of committing other matters relevant to criminal proceedings. Исследованы особенности организации и тактики проведения обыска при расследовании захвата заложников. Установлено, что обыск в исследуемой категории уголовных производств в большинстве случаев производится по месту содержания заложников и месту жительства подозреваемого. Рассмотрена цель проведения обыска в уголовных производствах о захвате заложников, которой является установление местопребывания и освобождение заложников, установление местонахождение и задержание подозреваемых, а также отыскание орудий или средств совершения, других вещей, которые будут иметь значение для уголовного производства.
Organization and tactics of conducting a search during the investigation of criminal proceedings related to hostage-taking
Вигівський, І. М. Організація та тактика проведення обшуку в процесі розслідування кримінального провадження, пов’язаного із захопленням заручників / Вигівський І. М. // Науковий вісник публічного та приватного права. – 2020. - Вип. 5, т. 1. – С. 142-146. - DOI: https://doi.org/10.32844/2618-1258.2020.5-1.22.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальне провадження; уголовное производство; criminal proceedings; заручник; заложник; hostage; захоплення заручників; захват заложников; hostage-taking; методика розслідування злочинів; методика расследования преступлений; methods of crime investigation; обшук; обыск; search; місце події; место происшествия; scene