Підготовка працівників поліції у зарубіжних країнах : інформаційно-практичний довідник : частина ІV - Бугайчук, К. Л.; Buhaichuk, K. L.; Костянтин Бугайчук (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2024)
У довіднику висвітлено правові засади та організацію набору і навчання працівників органів поліціı̈ Словацької Республіки та Румунської Республіки. Довідник буде корисним курсантам, слухачам магістратури, ад’юнктам, аспірантам, докторантам, викладачам закладів вищоı ̈ освіти із специфічними умовами навчання, в яких здій снюється підготовка кадрів для Міністерства внутрішніх справ Украı̈ни і Національноı̈ поліціı̈, працівникам органів та підрозділів Національноı ̈ поліціı ̈, експертам Національного агентства із забезпечення якості вищоı̈ освіти, що здій снюють акредитацію освітніх програм за спеціальністю 262 «Правоохоронна діяльність».

The guide covers the legal principles and organization of recruitment and training of police officers of the Slovak Republic and the Romanian Republic. The guide will be useful to cadets, master's degree students, adjuncts, graduate students, doctoral students, teachers of higher education institutions with specific conditions of study, in which the training of personnel for the Ministry of Internal Affairs of Ukraine and the National Police, employees of bodies and units of the National Police, is carried out. to the experts of the National Agency for Quality Assurance of Higher Education, who are currently accrediting educational programs in specialty 262 "Law Enforcement".

В справочнике освещены правовые основы и организация набора и обучения работников органов полиции Словацкой Республики и Румынской Республики. Справочник будет полезным курсантам, слушателям магистратуры, адъюнктам, аспирантам, докторантам, преподавателям высшего образования со специфическими условиями обучения, в которых осуществляется подготовка кадров для Министерства внутренних дел Украины и Национальной полиции, работникам органов и подразделений Национальной экспертам Национального агентства по обеспечению качества высшего образования, осуществляющим аккредитацию образовательных программ по специальности 262 «Правоохранительная деятельность».
Keywords: зарубіжний досвід; Науково-методичні видання. Scientific and methodical publications. Научно-методические издания; поліція; Словацька Республіка; Румунська Республіка; Румунія; підготовка кадрів; система закладів освіти для поліцейських; відбір кандидатів; школа поліції; Академія поліції в м. Братислава; Академія поліції «Александру Іоан Куза»; Інститут громадського порядку; foreign experience; police; personnel training; зарубежный опыт; полиция; подготовка кадров; Slovak Republic; Romanian Republic; Словацкая Республика; Румынская Республика