Волонтерська діяльність під час повномасштабного вторгнення в Україну - Вишневський, В. А.; Vyshnevskyi, V. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 21 черв. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 119-121, 2024)
Наголошено, що волонтери, особливо в період війни, можуть зіштовхуватися з ризиками та викликами, які потребують адекватної підтримки та захисту з боку держави. Необхідно розробляти механізми контролю та відповідальності для забезпечення прозорості та ефективності волонтерських ініціатив, а також для уникнення випадків зловживання чи корупції. Для вирішення цих проблем важливо вдосконалювати законодавство, сприяти співпраці та координації між волонтерськими організаціями та державними структурами, а також забезпечити підтримку та захист прав волонтерів.

It was emphasized that volunteers, especially during the war, may face risks and challenges that require adequate support and protection from the state. It is necessary to develop control and accountability mechanisms to ensure the transparency and effectiveness of volunteer initiatives, as well as to avoid cases of abuse or corruption. To solve these problems, it is important to improve legislation, promote cooperation and coordination between volunteer organizations and state structures, and also ensure support and protection of volunteers' rights.

Отмечено, что волонтеры, особенно в период войны, могут сталкиваться с рисками и вызовами, требующими адекватной поддержки и защиты со стороны государства. Необходимо разрабатывать механизмы контроля и ответственности для обеспечения прозрачности и эффективности волонтерских инициатив, а также во избежание случаев злоупотребления или коррупции. Для решения этих проблем важно усовершенствовать законодательство, содействовать сотрудничеству и координации между волонтерскими организациями и государственными структурами, а также обеспечить поддержку и защиту прав волонтеров.
Keywords: волонтерська діяльність; повномасштабна війна; Україна; правовий статус; volunteer activity; full-scale war; Ukraine; legal status; волонтерская деятельность; полномасштабная война; Украина; правовой статус