Про деякі передумови юридичної відповідальності держави в контексті юридичного позитивізму - Бакумов, О. С.; Bakumov, O. S.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-4003-1974 (Право, суспільство і держава: форми взаємодії: міжнарод. наук.-практ. конф. (м. Київ, 12–13 січня 2018 р.). – Київ: Центр правових наукових досліджень, 2018. – С. 12-15., 2018)
Розглядаються окремі аспекти юридичної відповідальності держави. Зазначається, що важливою передумовою відповідальності держави є відокремлення держави від суспільства, наявність інтересів держави, відмінних від інтересів самого суспільства. Наголошується на внеску класиків позитивізму у такому розмежуванні. Рассматриваются отдельные аспекты юридической ответственности государства. Отмечается, что важной предпосылкой ответственности государства является отделение государства от общества, наличие интересов государства, которые отличаются от интересов самого общества. Отмечается вклад классиков позитивизма в такое разграничение. Selected aspects of legal responsibility of the state are researched. It is noted that an important prerequisite for the responsibility of the state is the separation of the state from society, the presence of interests of the state that are different from the interests of society itself. It notes the contribution of positivism classics in this distinction.
Бакумов О.С. Про деякі передумови юридичної відповідальності держави в контексті юридичного позитивізму / О. С. Бакумов // Право, суспільство і держава: форми взаємодії: міжнарод. наук.-практ. конф. (м. Київ, 12–13 січня 2018 р.). – Київ: Центр правових наукових досліджень, 2018. – С. 12-15.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; юридична відповідальність; держава; правовідносини; юридичний позитивізм; юридическая ответственность; государство; правоотношения; юридический позитивизм; legal responsibility; state; legal relations; legal positivism