Питання наявності моральної шкоди у випадках надання неякісних медичних послуг - Скриннікова, К. О.; Skrynnikova, K. O.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-3721-4462 (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 468-470., 2020)
Зазначено, що при вирішенні питань пов'язаних з моральною шкодою завданою при наданні медичних послуг досить складним є питання оцінки моральної шкоди, законодавець не вказує чіткої диференціації, а лише підкреслює можливі критерії оцінки такої шкоди. Саме тому в судовій практиці зустрічаються випадки неоднакового трактування моральної шкоди та можливості її відшкодування саме в тому розмірі в якому пацієнти того вимагають від медичних закладів. Отмечено, что при решении вопросов, связанных с моральным вредом причиненным при оказании медицинских услуг, достаточно сложным является вопрос оценки морального вреда, законодатель не указывает четкой дифференциации, а лишь подчеркивает возможные критерии оценки такого вреда. Именно поэтому в судебной практике встречаются случаи неодинаковой трактовки морального вреда и возможности его возмещения именно в том размере, в каком пациенты этого требуют от медицинских учреждений. It is noted that when resolving issues related to moral damage caused during the provision of medical services, the issue of assessing moral damage is quite difficult, the legislator does not indicate a clear differentiation, but only emphasizes possible criteria for assessing such damage. That is why in judicial practice there are cases of unequal interpretation of non-pecuniary damage and the possibility of its compensation exactly in the amount in which patients demand it from medical institutions.
Скриннікова К. О. Питання наявності моральної шкоди у випадках надання неякісних медичних послуг / К. О. Скриннікова // Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.) / редкол.: Д. В. Швець (голова), О. М. Бандурка, С. М. Гусаров та ін.; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 468-470.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; медичні послуги; медицинские услуги; arbitration; відповідальність; ответственность; responsibility; моральна шкода; моральный вред; moral injury; неякісні медичні послуги; некачественные медицинские услуги; poor quality medical services; цивільно-правова відповідальність; гражданско-правовая ответственность; civil liability