Дослідження готовності поліцейських до дій з особою в наркотичному сп’янінні - Тарабанов, О. Ю.; Tarabanov, O. Yu. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 556-559, 2025)
Відзначено, що з урахуванням воєнного стану незаконний обіг наркотичних засобів став більш неконтрольованим. На сьогоднішній день немає систематизованого ряду візуального ідентифікування поліцейськими наркотичного засобу, під впливом якого перебуває особа і систематизованих рекомендацій щодо дій та комунікації поліцейського з особою під впливом наркотичних засобів з урахуванням особливостей впливу різних наркотичних засобів на поведінку та організм людини.

It is noted that, given the martial law, the illegal circulation of narcotics has become more uncontrolled. To date, there is no systematic series of visual identification by police officers of a narcotic under the influence of which a person is and systematic recommendations on the actions and communication of a police officer with a person under the influence of narcotics, taking into account the peculiarities of the impact of various narcotics on behavior and the human body.
Keywords: наркозлочинність; наркозалежність; динаміка незаконного обігу наркотиків; воєнний стан; готовність поліцейських; drug crime; drug addiction; dynamics of illegal drug trafficking; martial law; police readiness