Щодо завдань і перспектив упровадження у діяльність Національної поліції України положень ухваленого Закону «Про адміністративну процедуру» - Комзюк, А. Т.; Komziuk, A. T.; Липій, Е. А.; Lypii, Ye. A.; Anatolii Komziuk (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. ІІІ наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 11 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 66-69, 2023)
Наголошено, що положення Закону «Про адміністративну процедуру» будуть важливим інструментом належного захисту прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у відносинах з Національною поліцією України, забезпечивши якісний рівень законодавчої регламентації процедур її зовнішньо-управлінської діяльності. В той же час це стане можливим за умови своєчасного здійснення відповідних заходів щодо впровадження цих положень у поліцейську діяльність.

It was emphasized that the provisions of the Law "On Administrative Procedure" will be an important tool for the proper protection of the rights and legitimate interests of individuals and legal entities in relations with the National Police of Ukraine, ensuring a high-quality level of legislative regulation of the procedures of its foreign management activities. At the same time, this will become possible if appropriate measures are taken to implement these provisions in police activity.

Отмечено, что положения Закона «Об административной процедуре» будут являться важным инструментом надлежащей защиты прав и законных интересов физических и юридических лиц в отношениях с Национальной полицией Украины, обеспечив качественный уровень законодательной регламентации процедур ее внешне-управленческой деятельности. В то же время это станет возможным при своевременном осуществлении соответствующих мер по внедрению этих положений в полицейскую деятельность.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; адміністративні процедури; administrative procedures; административные процедуры; законодавство; legislation; законодательство