Кінологічне забезпечення діяльності правоохоронних органів: особливості та зміст - Джафарова, О. В.; Dzhafarova, O. V.; Джафарова Олена В'ячеславівна (Особливості організації кінологічної діяльності правоохоронних органів в Україні : тези доп. учасників наук.-практ. семінару (м. Харків, 29 жовт. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 28-31, 2020)
Зазначено про особливості кінологічного забезпечення правоохоронних органів, які мають відповідне відомче нормативно-правове врегулювання діяльності кінологічних підрозділів, які також мають певні особливості, які пов’язані з виконанням певних оперативно-службових завдань (забезпечення публічної безпеки та порядку, протидія злочинності, забезпечення охорони державного кордону, конвоюванням осіб, узятих під варту тощо), комплектуванням кінологічних підрозділів кінологами та їх підготовка, а також розведення, вирощування, утримання службових собак в правоохоронних органах. Отмечено об особенностях кинологического обеспечения правоохранительных органов, имеющих соответствующее ведомственное нормативно-правовое урегулирование деятельности кинологических подразделений, которые также имеют определенные особенности, связанные с выполнением определенных оперативно-служебных задач (обеспечение публичной безопасности и порядка, противодействие преступности, обеспечение охраны государственного границы, конвоированием лиц, взятых под стражу и т.п.), комплектованием кинологических подразделений кинологами и их подготовка, а также разведение, выращивание, содержание служебных собак в правоохранительных органах. It is noted about the features of cynological support for law enforcement agencies that have the appropriate departmental legal regulation of the activities of cynological units, which also have certain features associated with the performance of certain operational and service tasks (ensuring public security and order, combating crime, ensuring the protection of the state border, escorting persons taken into custody, etc.), staffing canine units with cynologists and their training, as well as breeding, raising, keeping service dogs in law enforcement agencies.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кінологічне забезпечення; кинологическое обеспечение; cynological support; використання інспекторів-кінологів; использование инспекторов-кинологов; use of canine inspectors; службові собаки; служебные собаки; service dogs; охорона державного кордону; охрана государственной границы; protection of the state border; прикордонний контроль; пограничный контроль