Роль особистісних характеристик у формуванні ризикованої поведінки - Бондзик, Д. М.; Bondzyk, D. M.; Дмитро Бондзик (Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників Міжнар. психолог. форуму (м. Харків, Україна, 25 квіт. 2025 р.). – Харків : ХНУВС, 2025. – С. 36-38, 2025)
Вказана необхідність комплексного підходу до регуляції та профілактики ризикованої поведінки, який враховує як індивідуальні особливості людини, так і зовнішні обставини. Розуміння взаємозв’язку між особистісними характеристиками, ситуаційними чинниками та ризикованою поведінкою відкриває перспективи для розробки цільових програм психологічної підтримки, спрямованих на підвищення самоконтролю, емоційної стабільності та когнітивної гнучкості.

The need for a comprehensive approach to the regulation and prevention of risky behavior is indicated, which takes into account both individual characteristics of a person and external circumstances. Understanding the relationship between personal characteristics, situational factors and risky behavior opens up prospects for the development of targeted psychological support programs aimed at increasing self-control, emotional stability and cognitive flexibility.
Keywords: ризикована поведінка; ситуаційні чинники; ситуаційні чинники; personality characteristics; risky behavior; situational factors