Соціально-псіхологічній супровід становлення психолога-тренера у ВУЗі - Попова, Г. В.; Popova, H. V.; Мілорадова, Н. Е.; Miloradovа, N. E. (Вісник Національного університету оборони України. - 2012. - Вип. 6(31). - С. 257-261, 2012)
Описано досвід застосування професійно-рольового тренінгу тренерів, що адресований студентам-психологам. Тренінг розглядається як ефективний напрям соціально-психологічного супроводу процесу становлення психолога-фахівця. Виділено типові професійні ситуації і професійні ролі в діяльності психолога-тренера, які лягли в основу тренінгової програми підготовки у ВУЗі майбутніх психологів-тренерів. Показано, що розроблена програма сприяє розвитку професійно-ідентифікаційних процесів і формуванню інструментальної компетентності майбутніх психологів-тренерів.

The article describes the experience of professional and role training usage which is aimed at psychology students. The training is considered as an effective direction of social and psychology maintenance of the process. Typical professional situations and professional roles in the psychology-coach activity are outlined, which formed a basis for the training program of the future psychology-coaches. It is shown that the program contributes to the development of professional and identificational processes and forming the tool competency of future coaches.

Описан опыт применения профессионально-ролевого тренинга тренеров, адресованный студентам-психологам. Тренинг рассматривается как эффективное направление социально-психологического сопровождения процесса. Выделены типичные профессиональные ситуации и профессиональные роли в деятельности психолога–тренера, которые легли в основу тренинговой программы подготовки в ВУЗе будущих психологов-тренеров. Показано, что данная программа способствует развитию у будущих тренеров профессионально-идентификационных процессов и формированию их инструментальной компетентности.
Keywords: професійно-рольового тренінг; professional role training; профессионально-ролевой тренинг; психолог-тренер; psychologist-coach; соціально-псіхологічній супровід; social and psychological support; социально-психологическое сопровождение; вищий навчальний заклад; institution of higher education; высшее учебное заведение