Повноваження органів місцевого самоврядування щодо реалізації державної політки у сфері забезпечення економічної безпеки держави: актуальні аспекти систематизації та класифікації - Кошиков, Д. О.; Koshykov, D. O. (Юридична наука. - 2020. - № 1 (103). - С. 160-169, 2020)
Проаналізовано положення нормативно-правових актів, які регламентують межі повноважень органів місцевого самоврядування щодо реалізації державної політики у сфері забезпечення економічної безпеки держави. Окреслено конкретне коло органів місцевого самоврядування, які наділено повноваженнями щодо реалізації державної політики у сфері забезпечення економічної безпеки держави, та здійснено систематизацію таких повноважень (виокремлення конкретного переліку). Запропоновано науковий підхід до класифікації відповідних повноважень за такими класифікаторами: залежно від суб’єкту реалізації повноважень; за належністю повноважень; за змістом повноважень.

The article analyzes the provisions of regulations governing the powers of local governments to implement state policy in the field of economic security. As a result, a specific range of local governments, which are empowered to implement state policy in the field of economic security of the state, is outlined, and such powers are systematized (a specific list). The scientific approach to classification of the corresponding powers on the following classifiers is offered: depending on the subject of realization of powers; according to the authority; according to the content of powers.

Проанализированы положения нормативно-правовых актов, регламентирующих рамки полномочий органов местного самоуправления по реализации государственной политики в сфере обеспечения экономической безопасности государства. Очерчен конкретный круг органов местного самоуправления, наделенных полномочиями по реализации государственной политики в сфере обеспечения экономической безопасности государства, и осуществлена систематизация таких полномочий (выделение конкретного перечня). Предложен научный подход к классификации полномочий в соответствии с такими классификаторами: в зависимости от субъекта реализации полномочий; по принадлежности полномочий; по содержанию полномочий.
Powers of local government bodies on the implementation of the state policy in the field of ensuring the economic security of the state: current aspects systematizations and classifications
Кошиков, Д. О. Повноваження органів місцевого самоврядування щодо реалізації державної політки у сфері забезпечення економічної безпеки держави: актуальні аспекти систематизації та класифікації / Кошиков Д. О. // Юридична наука. - 2020. - № 1 (103). - С. 160-169. - DOI: https://doi.org/10.32844/2222-5374-2020-103-1.20.
Кошиков , Д. О. (2020). ПОВНОВАЖЕННЯ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТКИ У СФЕРІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ДЕРЖАВИ: АКТУАЛЬНІ АСПЕКТИ СИСТЕМАТИЗАЦІЇ ТА КЛАСИФІКАЦІЇ. Юридична наука, (1(103), 160–169. https://doi.org/10.32844/2222-5374-2020-103-1.20.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; органи місцевого самоврядування; local governments; органы местного самоуправления; повноваження; powers; полномочия; економічна безпека держави; economic security of the state; экономическая безопасность государства; державна політика; state policy; государственная политика; класифікація; classification; классификация