Поняття й ознаки правоохоронної діяльності органів внутрішніх справ як суб’єктів забезпечення правопорядку в регіоні - Прокопенко, О. Ю.; Prokopenko, O. Yu. (Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Сер.: Юриспруденція. - 2015. - № 16, т. 1. - С. 50-53, 2015)
У статті на основі наукових досліджень та нормативно-правових актів досліджено етимологію та зміст поняття «правоохоронна діяльність». Сформульовано авторське визначення поняття «правоохоронна діяльність органів внутрішніх справ як суб’єктів забезпечення правопорядку в регіоні». Виокремлено ряд характерних ознак, що притаманні правоохоронній діяльності, в тому числі тій, що здійснюється органами внутрішніх справ України в рамках забезпечення правопорядку в регіоні.

The article, based on research and regulations, studied etymology and meaning of «law enforcement». Author’s definition of «law enforcement bodies of internal affairs as subjects of law and order in region». Thesis there is determined a number of characteristic features that are inherent in law enforcement, including one carried out by Internal Affairs of Ukraine in framework of rule of law in region.

В статье на основе научных исследований и нормативно-правовых актов исследована этимология и содержание понятия «правоохранительной деятельности». Сформулировано авторское определение понятия «правоохранительная деятельность органов внутренних дел как субъектов обеспечения правопорядка в регионе». Выделен ряд характерных признаков, присущих правоохранительной деятельности, в том числе той, что осуществляется органами внутренних дел Украины в рамках обеспечения правопорядка в регионе.
The concept and features of enforcement of interior as subjects of law and order in region
Понятие и признаки правоохранительной деятельности органов внутренних дел как субъектов обеспечения правопорядка в регионе
Keywords: правоохоронна діяльність; органи внутрішніх справ; забезпечення правопорядку; право; охорона; правоохранительная деятельность; органы внутренних дел; обеспечение правопорядка; охрана; law enforcement; internal affairs bodies; security; law