Запозичення досвіду іноземних країн у протидії корупції в Україні - Романів, Р. Р.; Romaniv, R. R. (Особливості застосування антикорупційного законодавства: від розслідування до вироку суду : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 жовт. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України ; Громад. спілка «Центр запобігання та протидії корупції» ; Громад. рада при МВС України. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 136-138., 2019)
Проаналізовані країни з нижчим рівнем корупції у міжнародному Індексі сприйняття корупції 2018 р. де впроваджувалися системні заходи протидії корупції, а не лише ті, в яких були запроваджені найсуворіші покарання. Зазначено, що протидія корупції має здійснюватися комплексно за економічним, політичним, психологічним і правовим напрямами із залучення передового досвіду зарубіжних країн.

Countries with lower levels of corruption in the 2018 International Corruption Perceptions Index were analyzed, where systemic anti-corruption measures were introduced, and not just those that introduced the most severe penalties. It is noted that the fight against corruption should be carried out comprehensively in economic, political, psychological and legal areas to attract the best practices of foreign countries.

Проанализированы страны с более низким уровнем коррупции в международном Индексе восприятия коррупции 2018 г., где внедрялись системные меры противодействия коррупции, а не только те, в которых были введены самые строгие наказания. Отмечено, что противодействие коррупции должно осуществляться комплексно по экономическим, политическим, психологическим и правовым направлениям по привлечению передового опыта зарубежных стран.
Романів, Р. Р. Запозичення досвіду іноземних країн у протидії корупції в Україні / Р. Р. Романів // Особливості застосування антикорупційного законодавства: від розслідування до вироку суду : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 жовт. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України ; Громад. спілка «Центр запобігання та протидії корупції» ; Громад. рада при МВС України. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 136-138.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; корупція; коррупция; corruption; протидія корупції; противодействие коррупции; anti-corruption; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; антикорупційна протидія; антикоррупционное противодействие; anti-corruption counteraction; європейські країни; европейские страны; European countries; передовий досвід; передовой опыт; innovate experience