Правове регулювання статусу судово-експертних установ Німеччини - Горбонос, В. В.; Horbonos, V. V. (Науковий вісник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. – 2019. – № 4. – С. 250-257, 2019)
У статті розглянуто правове регулювання статусу судово-експертних установ (Інститут судової експертизи та судово-експертні лабораторії), що входять до структури кримінальної поліції Німеччини. З’ясовано, що діяльність цих установ регламентують відомчі нормативно-праві акти, що дозволяє не тільки детально врегулювати всі її напрями, а й зменшує терміни розслідування злочинів і суттєво підвищує кількісні та якісні результати роботи органів поліції.

The article considers the legal regulation of the status of forensic institutions (Institute of Forensic Science and Forensic Laboratories), which are part of the structure of the German criminal police. It was found that the activities of these institutions are regulated by departmental regulations that allows not only to regulate in detail all its areas, but also reduces the time of investigation of crimes and significantly increases the quantitative and qualitative results of the police.

В статье рассмотрено правовое регулирование статуса судебно-экспертных учреждений (Институт судебной экспертизы и судебно-экспертные лаборатории), входящих в структуру криминальной полиции Германии. Выяснено, что деятельность этих учреждений регламентируют ведомственные нормативно-правые акты, позволяющие не только детально урегулировать все ее направления, но и уменьшает сроки расследования преступлений и существенно повышает количественные и качественные результаты работы органов полиции.
Legal regulation of the status of the status of judical and expert institutions in Germany
Горбонос, В. В. Правове регулювання статусу судово-експертних установ Німеччини / Горбонос, В. В. // Науковий вісник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. – 2019. – № 4. – С. 250-257. - DOI: 10.31733/2078-3566-2019-4-250-256.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; поліція; полиция; police; Німеччина; Германия; Germany; судово-експертні установи; судебно-экспертные учреждения; forensic institutions; судово-експертні лабораторії; судебно-экспертные лаборатории; forensic laboratories; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; адміністративно-правовий статус; administrative and legal status; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience