Підстави дисциплінарної відповідальності поліцейських - Коваленко, К. В.; Kovalenko, K. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2105-9664 (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. VIII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 6 груд. 2019 р.). – Харків: ХНУВС, 2019. – С. 105-108., 2019)
Автором запропоновано ст. 12 Дисциплінарного статуту Національної поліції України викласти в новій редакції, а саме: «дисциплінарний проступок – це протиправне, винне (умисне чи необережне) діяння (дія чи бездіяльність) поліцейського, що полягає в порушенні ним службової дисципліни, тобто невиконання або неналежне виконання обов’язків поліцейського, перевищення повноважень, порушення обмежень і заборон, визначених законодавством для поліцейських, або вчинення інших дій, що підривають авторитет та довіру не тільки до поліцейського, а й Національної поліції України, за яке може бути застосоване дисциплінарне стягнення».

The author proposed Art. 12 of the Disciplinary Charter of the National Police of Ukraine shall be amended, namely: “a disciplinary offense is an unlawful, guilty (intentional or careless) act (action or inaction) of a police officer, which consists in violating official discipline, i.e. duties of a police officer, exceeding his powers, violating the restrictions and prohibitions established by law for police officers, or committing other actions that undermine the authority and trust not only in a police officer, but also in the National Police of Ukraine, for which a disciplinary sanction may be applied.

Автором предложено ст. 12 Дисциплинарного устава Национальной полиции Украины изложить в новой редакции, а именно: «дисциплинарный проступок – это противоправное, виновное (преднамеренное или неосторожное) деяние (действие или бездействие) полицейского, заключающееся в нарушении им служебной дисциплины, т.е. обязанностей полицейского, превышение полномочий, нарушение ограничений и запретов, определенных законодательством для полицейских, или совершение других действий, подрывающих авторитет и доверие не только к полицейскому, но и Национальной полиции Украины, за которое может быть применено дисциплинарное взыскание».
Коваленко, К. В. Підстави дисциплінарної відповідальності поліцейських / К. В. Коваленко // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. VIII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 6 груд. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Консультат. місія Європейського Союзу. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 105-108.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; дисциплінарна відповідальність; дисциплинарная ответственность; disciplinary liability; притягнення до відповідальності; привлечение к ответственности; holding accountable; права і свободи людини; права и свободы человека; human rights and freedoms; склад дисциплінарного проступку; состав дисциплинарного проступка; elements of a disciplinary offense; порушення трудових обов’язків; нарушение трудовых обязанностей; violation of labor obligations; правопорушення; правонарушение; offense; виконання обов’язків поліцейського; исполнение обязанностей полицейского; performance of police duties