Проактивна діяльність поліції (міліції) як складова сучасної парадигми охорони правопорядку - Проневич, О. С.; Pronevych, O. S. (Форум права. – 2011. – № 3. – С. 639–643, 2011)
З’ясовано сутність концепції проактивної діяльності поліції (міліції). Особлива увага приділена обґрунтуванню необхідності відходу від абсолютизації функції «боротьби зі злочинністю» і націлювання органів правопорядку на надання послуг у сфері публічної безпеки.

The nature of the conception of pro-active police (militia) activity clarifies. Particular attention is given to the argumentation of the necessity to reject the overestimation of the crime combating function and to direct law enforcement bodies at the provision of services in the sphere of public security.

Выявлена сущность концепции проактивной деятельности полиции (милиции). Особое внимание уделено обоснованию необходимости отхода от абсолютизации функции «борьбы с преступностью» и нацеливания органов правопорядка на предоставление услуг в сфере публичной безопасности.
Pro-Active of Police (Militia) as Component of the Modern Paradigm of Guards of the Law and Order
Проактивная деятельность полиции (милиции) как составляющая современной парадигмы охраны правопорядка
Проневич, О. С. Проактивна діяльність поліції (міліції) як складова сучасної парадигми охорони правопорядку [Електронний ресурс] / О. С. Проневич // Форум права. – 2011. – № 3. – С. 639–643. – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2011- 3/11pocpop.pdf.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; інститут поліції; поліція; інститут міліції; міліція; проактивна діяльність; соціальна місія поліції; соціальна місія міліції; філософія суспільно-орієнтованої поліцейської діяльності; модель Community Policing; сучасна парадигма охорони правопорядку; правопорядок; Філософія. Логіка. Philosophy. Logic. Философия. Логика; институт полиции; полиция; институт милиции; милиция; проактивная деятельность; социальная миссия полиции; социальная миссия милиции; философия общественно-ориентированной полицейской деятельности; pro-active police activity; police; militia; modern paradigm of guards of the law and order