Психологічна надійність персоналу органів внутрішніх справ: теоретичні аспекти - Макаренко, П. В.; Makarenko, P. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-9055-3287 (Бочаровські читання : матеріали наук.-практ. конф. [з міжнар. участю], присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 18 берез. 2016 р.). – Харків, 2016. – С. 200-203, 2016)
Розглянуто теоретичні аспекти проблеми психологічної надійності професійної діяльності людини. Окреслено складові психологічної надійності персоналу ОВС. Встановлено, що професійно-психологічна надійність – це процесуальна (поміхостійкість, стабільність, опірність) та результативна (те ж саме протягом тривалого часу) характеристика професійної діяльності, в основі якої лежать певні психічні процеси та особистісні якості. Запропоновано шляхи підвищення професійно-психологічної надійності персоналу органів внутрішніх справ.

The theoretical aspects of the problem of psychological reliability of the professional are considered human activity. The components of the psychological reliability of the personnel of the internal affairs bodies are outlined. It was established that professional and psychological reliability is procedural (resistance to interference, stability, resistance) and effective (the same for a long time) characteristic of professional activity, which is based on certain mental processes and personal qualities. Ways of increasing professional and psychological reliability are proposed personnel of internal affairs bodies.

Рассмотрены теоретические аспекты проблемы психологической надежности профессиональной деятельности человека Обозначены составляющие психологической надежности персонала ОВС. Установлено, что профессионально-психологическая надежность – это процессуальная (помехоустойчивость, стабильность, сопротивляемость) и результативная (то же в течение длительного времени) характеристика профессиональной деятельности, в основе которой лежат определенные психические процессы и личностные свойства. Предложены пути повышения профессионально-психологической надежности персонала органов внутренних дел.
Макаренко, П. В. Психологічна надійність персоналу органів внутрішніх справ: теоретичні аспекти / Павло Валентинович Макаренко // Бочаровські читання : матеріали наук.-практ. конф. [з міжнар. участю], присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 18 берез. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2016. – С. 200-203.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Україна. Ukraine. Украина; працівники органів внутрішніх справ; employees of internal affairs bodies; работники органов внутренних дел; професійна психологічна надійність; professional psychological reliability; профессиональная психологическая надежность; психологічна готовність; psychological readiness; психологическая готовность; психологічна адаптація; psychological adaptation; психологическая адаптация