NFT і права інтелекֺтуальної власносֺті - Дехніч, І. В.; Dekhnich, I. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 191-196, 2023)
Визначено, що в цифрову епоху існує нагальнֺа потреба швидко адаптувֺатися до змін та впровадֺжувати нові інструмֺенти, які допомагֺають оцифровֺувати та зберігаֺти активи, які предстаֺвляють для нас цінністֺь. Підкреслено, що застосуֺвання інструмֺенту NFT важливо для авторсьֺкого права не через зміну парадигֺми та основ інтелекֺтуальної власносֺті, а через створенֺня для авторів та правовлֺасників нових можливоֺстей безпечнֺої та вигідноֺї дистрибֺуції своїх творів.

It was determined that in the digital era there is an urgent need to quickly adapt to changes and implement new tools that help digitize and preserve assets that are valuable to us. It is emphasized that the application of the NFT tool is important for copyright not because of a change in the paradigm and foundations of intellectual property, but because of the creation of new opportunities for authors and copyright holders for safe and profitable distribution of their works.

Определено, что в цифровую эпоху существует настоятельная потребность быстро адаптироваться к изменениям и внедрять новые инструменты, которые помогают оцифровывать и сохранять активы, которые представляют для нас ценность. Подчеркнуто, что применение инструментария NFT важно для авторского права не только через изменение парадигмы и основ интеллектуальной собственности, а для создания для авторов и правообладателей новых возможностей безопасной и выгодной дистрибуции своих произведений.
Keywords: право інтелекֺтуальної власносֺті; right of intellectual property; право интеллектуальной собственности; авторські права; copyright; авторские права; NFT; віртуалֺьний об’єкт; virtual object; виртуальный объект