Форми залучення фахівців-медиків у кримінальному процесі - Куриленко, Д. В.; Kurilenko, D. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : матеріали наук.-практ. конф. (Харків, 17 трав. 2016 р.). – Харків, 2016. – С. 101-103, 2016)
Проаналізовано процесуальні приписи Кримінального процесуального кодексу України. Визначно, що форми використання спеціальних знань обізнаних осіб, незважаючи на їх вказівку в процесуальному законі, різні й залежать від ступеня регламентації діяльності обізнаної особи, мети її залучення, значення отриманих результатів. Оскільки результати діяльності фахівців-медиків мають суттєве значення для формування доказів, прийняття процесуальних рішень форма їх залучення повинна бути строго регламентована.

The procedural prescriptions of the Criminal Procedure Code of Ukraine were analyzed. It is clear that the forms of using the special knowledge of knowledgeable persons, despite their indication in the procedural law, are different and depend on the degree of regulation of the activity of the knowledgeable person, the purpose of his involvement, and the significance of the results obtained. Since the results of the activities of medical specialists are essential for the formation of evidence, the form of their involvement in making procedural decisions should be strictly regulated.

Проанализированы процессуальные предписания Уголовного процессуального кодекса Украины. Определенно, что формы использования специальных знаний знающих лиц, несмотря на их указание в процессуальном законе, разные и зависят от степени регламентации деятельности осведомленного лица, цели его привлечения, значения полученных результатов. Поскольку результаты деятельности специалистов-медиков имеют существенное значение при формировании доказательств, принятие процессуальных решений форма их привлечения должна быть строго регламентирована.
Куриленко, Д. В. Форми залучення фахівців-медиків у кримінальному процесі / Дмитро Віталійович Куриленко // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : матеріали наук.-практ. конф. (Харків, 17 трав. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2016. – С. 101-103.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; використання спеціальних знань; use of special knowledge; использование специальных знаний; кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; фахівці-медики; medical specialists; специалисты-медики