Сутність законності в організації та діяльності Національної поліції України - Калєніченко, Л. І.; Kalenichenko, L. I.; Калєніченко Лідія Іванівна (Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2019 р.). - Харків : ХНУВС, 2019. - С. 89-91, 2019)
Зазначається, що законність відіграє особливу, визначальну роль у організації та здійсненні діяльності Національної поліції України. Сутність законності у організації та діяльності поліцейських полягає в тому, що в результаті дії законності як принципу, законності як методу діяльності поліцейських виникає режим суспільного життя, який характеризується тим, що більшість членів суспільства, суб’єктів права дотримуються і виконують зміст норм права.

It is noted that the rule of law plays a special, decisive role in the organization and implementation of the activities of the National Police of Ukraine. The essence of legality in the organization and activities of the police is that as a result of the operation of legality as a principle, legality as a method of police activity, a mode of social life arises, characterized by the fact that the majority of members of society, subjects of law observe and comply with the content of the law.

Отмечается, что законность играет особую, определяющую роль в организации и осуществлении деятельности Национальной полиции Украины. Сущность законности в организации и деятельности полицейских состоит в том, что в результате действия законности как принципа, законности как метода деятельности полицейских возникает режим общественной жизни, характеризующийся тем, что большинство членов общества, субъектов права соблюдают и выполняют содержание норм права.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Держава і право. State and Law. Государство и право; законність; принцип права; законность; principle of law