Закони України «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів», «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб» : науково-практичний коментар [станом на 27 трав. 2020 р.] - Бахаєв, І. М.; Bakhaiev, I. M.; Гаврилюк, В. О.; Havryliuk, V. O.; Ганечко, О. М.; Hanechko, O. M.; Гринько, Л. П.; Hrynko, L. P.; Губанова, Т. О.; Hubanova, T. O.; Дашутін, І. В.; Dashutin, I. V.; et al. (Київ : Професіонал, 2020. – 640 с., 2020)
Законодавство України встановлює систему особливих заходів державного захисту працівників суду та правоохоронних органів від перешкоджання виконанню покладених на них законом обов'язків і здійсненню наданих прав, а так само від посягань на життя, здоров'я, житло та майно зазначених осіб, їх близьких родичів у зв'язку зі службовою діяльністю цих працівників. Основним правовим документом, що регламентує правовідносини у цій сфері є коментований Закон України «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів». Державною охороною органів державної влади України та посадових осіб (далі - державна охорона) вважається система організаційно-правових, режимних, оперативно-розшукових, інженерно-технічних та інших заходів, які здійснюються спеціально уповноваженими державними органами з метою забезпечення нормального функціонування органів державної влади України, безпеки посадових осіб та об’єктів, визначених законом. Таким законом є коментований Закон України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб». Окрім коментарів ця збірка законодавства пропонує актуальну судову практику та посилання на інше профільне законодавство із зазначених правовідносин.

The commented Law of Ukraine "On state protection of employees of the court and law enforcement bodies" and the Law of Ukraine "On state protection of state authorities of Ukraine and officials" were provided. And also the collection offers current judicial practice and links to other specialized legislation on the specified legal relationship.

Предоставлен комментируемый Закон Украины «О государственной защите работников суда и правоохранительных органов» и Закон Украины «О государственной охране органов государственной власти Украины и должностных лиц». А также в сборнике предложена актуальная судебная практика и ссылки на другое профильное законодательство по указанным правоотношениям.
науково-практичний коментар
Закони України «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів», «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб»: науково-практичний коментар : станом на 27 травня 2020 року. – Київ : ВД «Професіонал», 2020. – 640 с. – ISBN 978-966-370-396-1.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Науково-методичні видання. Scientific and methodical publications. Научно-методические издания; Україна. Ukraine. Украина; законодавче регулювання; працівники суду; працівники правоохоронних органів; державний захист; державна охорона; органи державної влади; посадові особи; правоохоронні органи; судді; коментарі; законодательное регулирование; работники суда; работники правоохранительных органов; государственная защита; государственная охрана; органы государственной власти; должностные лица; правоохранительные органы; судьи; legislative regulation; court staff; law enforcement officers; state protection; public authorities; officials; judges