Щодо правової кваліфікації інформованої згоди пацієнта на медичне втручання - Михайлов, С. В.; Mikhailov, S. V. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2008.- Вип.40.- С. 269 - 277, 2008)
Досліджується правова кваліфікація інформативної згоди пацієнта на медичне втручання, враховуючи зарубіжний досвід. Надаються рекомендації щодо удосконалення законодавчого процесу. Исследуется правовая квалификация информативного согласия пациента на медицинское вмешательство, учитывая зарубежный опыт. Даются рекомендации по совершенствованию законодательного процесса. The legal qualification of the patient's informative consent for medical intervention is investigated, taking into account foreign experience. Recommendations are given to improve the legislative process.
Михайлов, С. В. Щодо правової кваліфікації інформованої згоди пацієнта на медичне втручання / С. В. Михайлов // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2008.- Вип. 40.- С. 269 - 277
Keywords: пацієнт; пациент; лікар; врач; медичне втручання; медицинское вмешательство; відповідальність лікаря; ответственность врача; інформативна згода пацієнта; информативное согласие пациента