Інформаційна безпека суспільства та держави - Коваленко, Є. Д.; Kovalenko, Ye. D.; Виганяйло, С. М.; Vyhaniailo, S. M. (Безпека у кіберсфері : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 28 трав. 2025 р.). – Кам’янець-Подільський: ХНУВС, 2025. – С. 225-226, 2025)
Інформаційна безпека є багатовимірною проблемою, що потребує скоординованих зусиль держави, бізнесу та громадянського суспільства. В сучасних умовах лише інтеграція правових, технічних та освітніх заходів дозволить створити ефективну систему захисту від кіберзагроз, забезпечити стабільний розвиток цифрової економіки та зберегти національний суверенітет у глобальному інформаційному просторі. Регулярний аналіз ризиків та впровадження інноваційних технологій є ключовими чинниками у забезпеченні інформаційної безпеки на всіх рівнях.

Information security is a multidimensional problem that requires coordinated efforts of the state, business and civil society. In modern conditions, only the integration of legal, technical and educational measures will allow creating an effective system of protection against cyber threats, ensuring the stable development of the digital economy and preserving national sovereignty in the global information space. Regular risk analysis and the introduction of innovative technologies are key factors in ensuring information security at all levels.
Keywords: інформаційна безпека; кіберзлочинність; держава; громадянське суспільство; information security; cybercrime; state; civil society