Дезінформація в електронних засобах масової інформації - Чалабієва, М. Р.; Chalabiieva, M. R. (Протидія кіберзагрозам та торгівлі людьми: зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2019 р.). – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 145-146, 2019)
Зазначено, що в умовах інформаційного суспільства дезінформація у мас-медіа, як спосіб впливу на суспільство, є специфічним проявом кібератаки, що направлена на людей задля формування у них хибного уявлення про події чи явища, провокування до прийняття певних рішень, які вигідні об’єкту впливу. Пріоритетним каналом поширення дезінформації все частіше виступають саме електронні засоби масової інформації.

It is noted that in the conditions of the information society, disinformation in the mass media as a way of influencing society is a specific manifestation of a cyber attack aimed at people to form a false idea about events or phenomena in them, provoking them to make certain decisions that are beneficial to the object. impact. The electronic media are increasingly becoming the priority channel for disinformation.

Отмечено, что в условиях информационного общества дезинформация в масс-медиа как способ воздействия на общество является специфическим проявлением кибератаки, направленной на людей для формирования у них ложного представления о событиях или явлениях, провоцировании к принятию определенных решений, которые выгодны объекту воздействия. Приоритетным каналом распространения дезинформации все чаще выступают именно электронные средства массовой информации.
Чалабієва М. Р. Дезінформація в електронних засобах масової інформації / М. Р. Чалабієва // Протидія кіберзагрозам та торгівлі людьми: зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Координатор проектів ОБСЄ в Україні. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 145-146.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; дезінформація; електронні засоби масової інформації; мас-медіа; кібератаки; дезинформация; электронные средства массовой информации; масс-медиа; кибератаки; disinformation; electronic media; mass media; cyber attacks