Наступність у виправленні та ресоціалізації засуджених у кримінальному праві України - Денисов, С. Ф.; Denysov, S. F.; Заїка, Д. Є.; Zaika, D. Ye. (Наступність у кримінальному праві: матеріали наук. конф. до 70-річчя проф. Ю. В. Бауліна (м. Харків, 8 верес. 2023 р.). – Харків : Право, 2023. – С. 207-210, 2023)
Проблематика виправлення та ресоціалізації засуджених є однією з важливих наскрізних тем як кримінального, так і кримінально-виконавчого права України оскільки системне тлумачення норм кримінального права вказує, що метою покарання є не стільки кара, скільки подальше відновлення правопорушника у суспільстві та запобігання вчиненню нових злочинів.

The problem of correction and resocialization of convicts is one of the important cross-cutting topics of both criminal and criminal law of Ukraine, since the systematic interpretation of the norms of criminal law indicates that the purpose of punishment is not so much punishment as further rehabilitation of the offender in society and prevention of new crimes.

Проблематика исправления и ресоциализации осужденных является одной из важных сквозных тем как уголовного, так и уголовно-исполнительного права Украины, поскольку системное толкование норм уголовного права указывает, что целью наказания является не столько наказание, сколько дальнейшее возобновление правонарушителя в обществе и предотвращение совершения новых преступлений.
Keywords: кримінальне право; Україна; виправлення та ресоціалізації засуджених; ресоціалізації засуджених; засуджені до позбавлення волі; correction and resocialization of convicts; sentenced to imprisonment; осужденные к лишению свободы; ресоциализации осужденных; Ukraine; Украина