До питання про класифікаційну характеристику юридичної відповідальності держави - Бакумов, О. С.; Bakumov, O. S.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-4003-1974 (Прикарпатський юридичний вісник. – 2019. – Вип. 3 (28), т. 1. – С. 3-9, 2019)
У статті подається класифікаційна характеристика юридичної відповідальності держави. Наголошено, що види юридичної відповідальності держави, з одного боку, відображають загальнотеоретичні підходи до класифікації видів юридичної відповідальності як такої, а з іншого боку, виявляють специфіку саме держави як універсальної політико-правової організації суспільства.

The article presents the classification characteristics of the legal responsibility of the state. It is emphasized that the types of legal responsibility of the state, on the one hand, reflect the general theoretical approaches to the classification of types of legal responsibility as such, and on the other hand, reveal the specifics of the state as a universal political and legal organization of society.

В статье дается классификационная характеристика юридической ответственности. Отмечено, что виды юридической ответственности, с одной стороны, отражают общетеоретические подходы к классификации видов юридической ответственности как таковой, а с другой стороны, обнаруживают специфику именно государства как универсальной политико-правовой организации общества.
On the issue of classification characteristic of legal liability of the state
Бакумов, О. С. До питання про класифікаційну характеристику юридичної відповідальності держави / О. С. Бакумов // Прикарпатський юридичний вісник. – 2019. – Вип. 3 (28), т. 1. – С. 3-9. - DOI: https://doi.org/10.32837/pyuv.v1i3(28).310.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; юридична відповідальність держави; юридическая ответственность государства; legal responsibility of the state; типологія суб’єктів юридичної відповідальності; типология субъектов юридической ответственности; typology of subjects of legal responsibility; конституційно-правова відповідальність держави; конституционно-правовая ответственность государства; constitutional and legal responsibility states; класифікація; классификация; classification