Проблеми криміналізації незаконного використання комп’ютерних паролів, кодів доступу або подібних даних, які надають доступ до комп’ютерних систем або їх частин - Юртаєва, К. В.; Yurtayeva, K. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6096-2020; ResearcherID: D-1818-2016 (Форум права. - 2017. - № 3. - С. 221–227, 2017)
Розглянуто питання закріплення кримінальної відповідальності за незаконне використання комп’ютерних паролів, кодів доступу або подібних даних, які надають доступ до комп’ютерних системи або їх частини, в КК України. Визначено недоліки норм щодо кримінальної відповідальності за кіберзлочини. Запропоновано внесення змін до законодавства України про кримінальну відповідальність з метою вдосконалення кримінально-правової протидії кіберзлочинності.

The article is devoted to an issue of establishing criminal liability for illegal use of computer passwords, access codes, or similar data by which the whole or any part of a computer system is capable of being accessed in the Criminal Code of Ukraine. It defines drawbacks of the norms on criminal liability for cybercrime. It proposes amendments to Ukrainian criminal legislature for enhancing counteraction measures for cybercrime.

Рассмотрены вопросы закрепления уголовной ответственности за незаконное использование компьютерных паролей, кодов доступа или подобных данных, которые предоставляют доступ к компьютерным системам или их частям, в УК Украины. Определены недостатки норм об уголовной ответственности за киберпреступления. Предложено внесение изменений в законодательство Украины об уголовной ответственности с целью совершенствования уголовно-правового противодействия киберпреступности.
Problems of Establishing Criminal Liability for Illegal Use of Computer Passwords, Access Codes, or Similar Data by Which the Whole Or Any Part of a Computer System is Capable of Being Accessed
Проблемы криминализации незаконного использования компьютерных паролей, кодов доступа или подобных данных, которые предоставляют доступ к компьютерным системам или их частям
Юртаєва К. В. Проблеми криміналізації незаконного використання комп’ютерних паролів, кодів доступу або подібних даних, які надають доступ до комп’ютерних систем або їх частин [Електронний ресурс] / К. В. Юртаєва // Форум права. - 2017. - № 3. - С. 221–227. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FP_index.htm_2017_3_39.
Юртаєва К. В. "Проблеми криміналізації незаконного використання комп’ютерних паролів, кодів доступу або подібних даних, які надають доступ до комп’ютерних систем або їх частин." Форум права 3 (2017): 221–227.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кіберзлочини; зловживання пристроями; комп’ютерний пароль; код доступу; кваліфікація злочинів; криміналізація; illegal use of computer passwords; незаконное использование компьютерных паролей; незаконне використання комп'ютерних паролів; компьютерный пароль; computer passwords; cybercrime; киберпреступления; код доступа; access codes; квалификация преступления; qualification