Права людини у Стратегії громадської безпеки та цивільного захисту України - Денищук, Д. Є.; Denyshchuk , D. Ye. (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 45-47, 2023)
Стверджено, що наразі далеко не всі національні нормотворчі ініціативи і практики належно сприяють додержанню «прав людини». Звернути увагу на проблему забезпечення «прав людини» в такому важливому документі довгострокового планування як «Стратегія громадської безпеки та цивільного захисту України».

It is asserted that currently not all national normative initiatives and practices adequately contribute to the observance of "human rights". Pay attention to the problem of ensuring "human rights" in such an important long-term planning document as the "Strategy of Public Safety and Civil Defense of Ukraine".

Утверждено, что далеко не все национальные нормотворческие инициативы и практики должным образом способствуют соблюдению «прав человека». Обращено внимание на проблему обеспечения прав человека в таком важном документе долгосрочного планирования как "Стратегия общественной безопасности и гражданской защиты Украины".
Keywords: Стратегія громадської безпеки та цивільного захисту; Public safety and civil defense strategy; Стратегия общественной безопасности и гражданской защиты; права людини; human rights; права человека; законодавче регулювання; legislative regulation; законодательное регулирование